BOUWKUNDIGE KEURING

De bouwkundige keuring van De Blom Vastgoed/Woningkeur:
verstandige informatie voor een goed gevoel.

U heeft uw droomhuis gevonden en wilt niets liever dan overgaan tot aankoop. Maar een huis is emotie en daarbij worden nog wel eens belangrijke zaken over het hoofd gezien zoals de bouwkundige
staat van de woning. Het is soms een kwestie van gissen, hopen en aannemen dat het wel goed zit.

Wanneer er na de koop achterstallig onderhoud of gebreken blijken te zijn, krijgt u vaak te maken met hoge herstelkosten. Het bouwkundig rapport van Woningkeur geeft u zekerheid, inclusief een raming van de noodzakelijke herstelkosten. U weet hierdoor ook of u verder wilt onderhandelen of beter van de woning af kunt zien.

Wat houdt de bouwkundige keuring in?

Bouwkundige – ook wel technische keuringen genoemd –  zijn visuele inspecties die een beeld geven van de bouwkundige staat van uw toekomstige woning. Onder meer beoordelen wij de staat van ramen en kozijnen, het metselwerk en de gevels, fundering, kruipruimte (beperkt) en begane grond, het dak;  constructie, dakbedekking en goten, het interieur zoals wanden, plafonds en keuken. Wij maken ook inzichtelijk welk onderhoud er op korte of lange termijn moet worden uitgevoerd en op welke kosten u daarbij moet rekenen.

Daarnaast geven we nog eventuele verbeterpunten op, die te maken hebben met bijvoorbeeld energiezuinige oplossingen en brandveiligheid.

De bouwkundige rapportage

Van al deze gegevens maken wij een helder rapport dat de huidige staat van de woning gedetailleerd weergeeft. Deze bouwkundige rapportage kan ook geldig gemaakt worden voor de Nationale Hypotheek Garantie. De resultaten van de bouwkundige keuring kunt u, of uw aankoopbegeleider gebruiken in het onderhandelingstraject of als ontbindende voorwaarde voor het voorlopig koopcontract.

Wat kost een bouwkundige keuring?

De Blom Vastgoed biedt u zekerheid voor de scherpe prijs van € 359,- incl. BTW*.

Wanneer u het rapport gebruikt voor de aanvraag financiering zijn de kosten volledig aftrekbaar voor de inkomsten-/loonbelasting.

Wilt u meer weten over de bouwkundige keuringen van De Blom Vastgoed?
Neemt u dan vrijblijvend contact op met Tom de Blom.

* Deze prijs geldt voor objecten met een inhoud tot 600 M³.
Daarboven geldt voor elk(e) (deel van) 100 M³ meer een toeslag van € 25,-

De algemene voorwaarden van Woningkeur zijn van toepassing op de bouwkundige keuring.

Waarom De Blom Vastgoed?

  • Onafhankelijk en objectief
  • Scherpe prijs en snelle levering rapportage
  • Meer dan 30 jaar ervaring

Contact

Heeft u een vraag of wilt u een vrijblijvende offerte voor een bouwkundige keuring? Neem dan gerust contact met ons op.